Keresés ebben a blogban

2012. december 14., péntek

"Míg én élek, nem lesz rajtunk nő az úr!"

 Az, hogy egy közösséget jól, vagy rosszul irányít valaki, azt semmiben nem befolyásolja az illető neme. Ha valaki egyközösséget vezet, a nem, mint tényező egyszerűen nem lehet befolyásoló ok, ahogy az egyén érdekei sem. Kreón esetében ez a saját hatalma megerősítéséről szól, hogy példát statuáljon, és megmutassa, az ő hatalmát semmi, még a saját rokona sem  ingathatja meg, ezért mért Antigonéra kegyetlen büntetést, ahogy  azt tette volna bármely közemberrel ebben a helyzetben.
 Visszatérve a mai korra, szerintem  kijelenthetjük azt, hogy a régimódi, kissé  hímsoviniszta felfogástól nyugodtan el lehet tekinteni. A nőket átlagban mai napig úgy emlegetik, mint gyengébbik nemet, holott (egyrészt az oktatásnak és a koedukáció megszüntetésének köszönhetően) ez maradinak ítélt megnevezés alapjaiban dől meg a XXI. században. 
  
 A párkapcsolatokat illetően, pedig az a természetes, ha a férfi a domináns fél. Mindennek ellenére ha tartós kapcsolatot szeretnénk kialakítani, fontos a közös megegyezés minden téren, valamint a problémák közös megoldása. Természetesen a viták is elengedhetetlenek, hisz nem vagyunk egyformák:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése